in english

En Josep a la xarxa....

Aquesta plana actualment no conté gairebé res, la meva intenció és que sigui sobretot un calaix de sastre on hi pugui anar penjant sobretot coses relacionades amb el programari lliure, traduccions, etc... Si no trobes res que t'interessi ho sento, al cap i a la fi no és més que una plana personal sense cap més pretensió.

Diccionari de guionets per OpenOffice

L'OpenOffice, un paquet ofimàtic de programari lliure molt completa, té la possibilitat d'incloure diccionaris de guionets (per posar els guions de les paraules automàticament) amb el seu sistema ALTLinux. Aquest sistema utilitza diccionaris de TeX, sistema pel qual ja n'hi havia  per molts idiomes, entre ells el català.

A la plana d'usuaris TeX en català, Tirant lo Tex, n'hi ha uns quants, jo he triat el cahyph.tex, de Gonçal Badenes i Francina Turon, que està inclòs al CTAN. Per transformar-lo he fet un petit script de sed (el meu primer script de sed, totes les crítiques són benvingudes): hyph_tex2ooo.sed, que s'executa així:

echo ISO8859-1 > hyph_ca_ES.dic ;./hyph_tex2ooo.sed cahyph.tex >> hyph_ca_ES.dic

El resultat, el fitxer hyph_ca_ES.dic, que podeu d'instal·lar seguint les instruccions de la plana dels diccionaris a OpenOffice.org. Si voleu un zip estil dels que tenen allà (no sé si les eines d'instal·lació automàtica el necessiten) el teniu aquí.

Si en voleu paquets Debian (només per a sid) mireu aquí.

Debian

Sóc usuari de Debian GNU/Linux i la veritat és que no he contribuït al projecte encara, però vés per on, acabo de treure del forn el meu primer paquet:

Traduccions

Vaig traduir el Gnu Privacy Guard (GnuPG) Mini Howto al català. El trobareu a continuació en diferents formats. No dubteu a posar-vos en contacte amb mi si voleu fer-me'n qualsevol comentari o suggeriment. Si voleu modificar-ne alguna cosa, feu-ho en el format SGML, que és el format a partir dels quals es generen els altres.

Com podeu contactar amb mi?

Sóc usuari de GnuPG, per tant, em pots enviar el correu xifrat i/o signat amb OpenPGP sense cap problema. De fet t'animo a que ho facis ja que, encara que de vegades sembli una tonteria xifrar determinades coses perquè no ens fa res que siguin públiques tampoc, crec que està bé que ens acostumem a fer servir aquestes eines... no se sap mai... ;-)

Josep Monés i Teixidor <jmones at puntbarra dot com>
Clau pública de GnuPG aquí
Empremta digital = 02AB 56FF 59F3 A1F1 34FE  4190 3158 C8C1 80E8 5CC4

Els que em coneixeu de fa temps sabreu que abans tenia més direccions de correu gratuïtes i tot plegat... com que anaven molt malament i em van oferir una adreça de PuntBarra, vaig decidir canviar. Com que no hi havia massa gent que tingués les meves claus GPG antigues, les he tornat a crear però de 2048 bits... Diuen que el hash és la part més dèbil però, no sé, potser és més segura aixi.

Valid HTML 4.01!